Starthjälp är din räddar i nöden

starthjälp med startboosterSka du iväg på bilsemester, är själva resan en del av upplevelsen, men se till att du är ordentligt förberedd så att du inte råkar ut för tråkigheter som förstör resan. Hur pålitlig ditt fordon än är, kan det vara bra att alltid ha med starthjälp. Det är lätt hänt att glömma till exempel lamporna på, i sådana fall kan du tack vare starthjälp få igång energin i fordonets batteri och därmed också starta. När bilen väl har startat är det viktigt att du kör en bit eller håller motorn igång.

Precis som det hörs på namnet ger handlar det enbart om en hjälp för motorn att komma igång, den har inte laddat batterierna fullt ut, utan detta gör du genom att hålla igång motorn. Ett verktyg för starthjälp lagar inte en trasig motor, den ger motorn extra energi så att den kan komma igång.

Starthjälpen är en enkel lösning

Oavsett när det är du ska använda bilen är det fruktansvärt tråkigt när den inte fungerar, se då till att vara förberedd så att du enkelt kan hjälpa igång den. Att alltid ha en starthjälp i bilen är inte bara en trygghet för dig själv, det gör att du också kan hjälpa andra medtrafikanter när de får problem att starta.

Vad som är viktigt att tänka på när du hjälper någon att starta dennes bil är att alltid utgå ifrån vilken bilmodell det är som ni ska starta. Olika modeller fungerar på olika sätt. Skulle det uppstå osäkerhet är det bäst att läsa igenom bilens instruktionsbok, för att kunna se hur du enklast och utan att skada motorn ger den hjälp att starta. Genom instruktionsboken kan du även få information om var bilens batteri sitter, något som kan tyckas självklart men som faktiskt varierar och inte alltid är så lätt att lista ut.