Festligt fin i långklänning

Vardag, middagsbjudning, arbete eller fest; oavsett tillfälle vill man klä sig rätt, det kan vara lika jobbigt att komma för uppklädd som att inte vara tillräckligt uppklädd. Är du osäker är långklänning ett bra alternativ, genom att täcka benen skapar du en snygg sofistikerad look. Självklart finns det en rad olika möjligheter här också, söker du till exempel långklänning fest ska din klädsel matcha inbjudan och din partner. Skall du på tillställning som kräver formell klädsel kan du med fördel ha en långklänning med glitter.

Gäller det ett bröllop bär du undvika färger så som rött, vitt och svart, annars kan du välja den färg som passar dig bäst. Till en fest av detta slag går det bra att ha en ärmlös klänning, men tänk på att hålla urringningen på en smaklig nivå. Anger inbjudningen halvformell klädsel kan du välja på både kort- och långklänning, det som är viktigt här är att du inte skall ha glitter. Även om du väljer en kortare modell, skall den inte sluta över knäna.

Väljer du en maxiklänning ska du sett till så att du matchar detta med ett par snygga lackskor och en lackväska. Den vanligare klädkoden är kavaj, då ska du bära en klänning som är finare än vardagsplagg men inte allt för uppklätt. Kombinera gärna detta med smycken, men undvik lackskor och lackväska vid till dessa tillfällen.

Även du med kortare ben klär i långklänning

Många med kortare ben upplever sig själva som kortare i en maxiklänning, men så behöver det inte alls vara. Se bara till att välja form och skärning som passar dina former, på så sätt kan man enkelt lura ögat. En maxiklänning ger också utrymme till ett par skor med klack, vilket kommer att få dig att se längre ut. Kombinera skorna och kläderna efter tillfälle.